VÅRA PROJEKT
Superföretag 2019

Nu lanseras 2019 års vinnare av Bisnodes och Veckans Affärers Superföretagen 2019 där Bjäre Entreprenad är ett av 717 företag som nått upp till de högt uppsatta målen.

Det är femtonde året i rad som de mest högpresterande privata bolagen i svenskt näringsliv koras till Superföretag av Bisnode, Europas största leverantör av smart data och analys och tidningen Veckans Affärer. Runt en promille av Sveriges alla företag kvalar in på listan och i år var 717 företag kvalificerade. Ett av årets vinnande företag är Bjäre Entreprenad AB.

– Vi är jätteglada och väldigt stolta över utmärkelsen. Och glad för alla fantastiska medarbetare som bidragit till att vi uppnått det här. Det är inte någon ensam, utan det är alla i företaget tillsammans som gjort det möjligt. Säger Urban Jansson, VD på Bjäre Entreprenad AB.

Ett antal högt ställda kriterier måste uppfyllas för att bli ett Superföretag. Det handlar om att öka både omsättning och vinst samtidigt som företaget måste visa på stabilitet och långsiktighet i affären. Kriterierna måste uppfyllas minst fyra år i rad för att komma med på listan.

– Allmänheten får oftast höra och läsa om det mest hajpade bolagen och personerna, sällan om de som arbetar hårdast i bakgrunden, säger Bisnodes expert, Per Weidenman, på Business Market Analytics. En del i tanken bakom Superföretagen är just att ge uppmärksamhet åt några av våra hårdast arbetande och bidragande företag, oavsett var i landet de finns, tillägger han.

Fördjupad information om alla superföretag, trender, analys, länsindelningar och en avancerad sökfunktion finns på: https://www.bisnode.se/kunskap/vara-tankar-om/superforetagen-2019/

 

FÖR MER INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA:

Urban Jansson på Bjäre Entreprenad AB
Mobil: 070-670 38 16
E-post: urban@bjareentreprenad.se

 

Om Superföretagen 2019

För att nå status som superföretag räcker det inte att bara vara bra i en gren, företaget måste behärska mångkampens alla inslag. Karakteristiskt för superföretagen är att de har en långsiktig försäljningstillväxt och uthållig lönsamhet, är strategiskt skickliga med finansieringen och samtidigt effektiva i hushållningen av resurserna.

Bisnode identifierar och rankar Sveriges Superföretag utifrån de svenska aktiebolagens ekonomiska prestationer. Modellen tar hänsyn till och väger samman bolagens tillväxt, vinst, avkastning, effektivitet, kapitalstruktur och finansiering under de senaste fyra åren. Av alla existerande aktiebolag är det endast 717 företag som kommer med på 2019 års topplista.

För att bedöma varje enskilt företag jämförs dess ekonomiska prestation utifrån sex parametrar med referensvärden baserade på prestationen hos alla andra företag med motsvarande storlek och verksamhet. Bedömningen är relativ, så att de bästa företagen oavsett låg- eller högkonjunktur kan identifieras. Den är också storleksneutral, de bäst presterande företagen återfinns bland såväl större som mindre företag. Bedömningen görs för de senaste fyra åren, för alla företag som existerat sedan år 2007. Listan innehåller alltså företag som under fyra års tid presterat bättre tillväxt än andra jämförbara företag, men som under samma tid dessutom haft bättre vinst, avkastning, effektivitet och kapitalstruktur än andra jämförbara bolag. Utöver detta är villkoret att företagen ska ha en omsättning på minst 10 miljoner kronor under det senaste året. 

Undersökningen är framtagen av Per Weidenman, Business Market Analytics, som tillsammans med Veckans Affärer har presenterat Årets Superföretagare i 15 år. 

 

 

FLERA PROJEKT